Povzetek: Veljavne omejitve pri ponujanju storitev potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji. (UL RS Št. 201/2021 / 23. 12. 2021) Veljavnost odloka je od 24. decembra 2021 dalje.
Potrošniki se lahko udeležijo storitev usposabljanja voznikov in kandidatov za voznike le ob upoštevanju sprejetih priporočil NIJZ (obvezna uporaba vsaj 3 slojne kirurške maske, varnostna razdalja vsaj 1,5m, razkuževanje rok in higiena kašlja) za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2 in pod pogojem, da izpolnjujejo pogoj PCT (prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja), za kar osebi, ki izvaja ponujanje in prodajanje blaga in storitev predložijo dokazilo o izpolnjevanju vsakič veljavnega pogoja PCT.

Pogoj PCT se dokazuje z enim od spodaj navedenih dokazil:
1. z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa, Udeležba na usposabljanju se mora začeti pred izrekom tega roka.
2. z digitalnim COVID potrdilom EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR (v nadaljnjem besedilu: EU DCP);
3. z digitalnim COVID potrdilom tretje države v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku (v nadaljnjem besedilu: DCP tretje države);
4. z dokazilom o cepljenju zoper COVID-19, ki ga pridobijo tako po prejemu:
  • drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech ali cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm
  • enega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag.
5. z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od 180 dni; 
6. z dokazilom o prebolelosti iz prejšnje točke in dokazilom o cepljenju, s katerim dokazujejo, da so bile v obdobju, ki ni daljše od 180 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepljene z enim odmerkom zgoraj navedenih cepiv. Zaščita se vzpostavi z dnem cepljenja.

Koda95 - Dodatno navodilo, za udeležbo poklicnih voznikov na rednem usposabljanju.
Število slušateljev smo morali omejiti, zato bo pravočasna prijava obvezna, prav tako pa predplačilo, vsaj en dan pred posameznim usposabljanjem. Še naprej se lahko prijavite na telefonski številki 031-497-196. Informacije še naprej na 041-746-005.
NOVO: Prijavite se lahko tudi samostojno na naši spletni strani: 
Prijava 
Še več, lahko se tudi registrirate in si razširite možnosti.
Izjemoma, v primeru prostih mest, oz. neporavnanih predplačil, vas bomo lahko uvrstili iz "čakalnice", če je bil seznam poln v trenutku vaše prijave.
Že prijavljeni vozniki se lahko iz opravičljivih razlogov odjavijo od usposabljanja, vendar ne pozneje kot en dan pred usposabljanjem. Tako bomo imeli možnost vključiti voznike, ki so želeli obiskati določeni termin, pa je bil pred tem zaseden s prijavo drugega voznika.
V primeru pravočasne odjave, vam na vašo željo lahko predplačilo vrnemo, ali ga pustite za enega izmed naslednjih terminov.
Cena enega 7 urnega rednega usposabljanja je 42€ skupaj z DDV
Plačilo je možno s položnico, preko spletne banke ali na naši blagajni na avtobusni postaji v Murski Soboti na Slomškovi 38, ob delavnikih med 8.00 in 13. uro. Lahko se plača tudi več usposabljanj skupaj.
Podatki za plačilo:
Naslov: AP MS d.d., Bakovska 29A Murska Sobota
Namen: Koda95 – RU
IBAN SI56 0234 0001 4249 004 pri NLB
BIC banke: LJBASI2X
Sklic: 2021
Ime in priimek udeleženca.